Több száz állás

országszerte

Álláslehetőség itthon és országhatárainkon túl is!
Szellemi vagy fizikai munka álljon Önhöz közelebb, nálunk megtalálja az ideális pozíciót!
Diákmunka keretein belül is elkezdheti a karrierépítést.

Viselj, amit akarsz, a munkahelyeden!

Utópisztikusnak tűnik, de nézzük úgy, hogy pár tíz évvel ezelőtt még a jelenlegi „lazaság” is elképzelhetetlennek tűnt. Szüleink és nagyszüleink munkahelyeiken általában még kötelezően egyenruhát viseltek, nekünk már van „farmer péntekünk”.

 

Újabb cikkélmény ihletett meg. Ezúttal egy divatblog osztott meg egy összefoglalót arról, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyeket idézem: „SOHA ne viselj a munkahelyeden”.

 

Részemről úgy gondolom, hogy az öltözködés az önkifejezés egy módja, így nem szabadna korlátozni, hogy mit hordhatunk a munkahelyünkön, és mit nem.

Ha valaki, akkor érzi magát komfortosan, ha megjelenésével kitűnik a tömegből, akkor nem más, mint a diszkrimináció egy formája, őt szabályok közé szorítani, vagy szakmailag ez alapján megítélni.

A tízes lista első helyén rögtön a kihívó ruházat szerepelt. Ez a pont nem csak megkülönböztető, de jó adag szexizmus is van benne. Talán távoli a hasonlat, de szerintem valahol itt kezdődik az áldozat hibáztatás.

Ha azt mondjuk, hogy magára vessen az a nő, aki a merész, vagy akár csak nőies öltözködése miatt negatív szakmai megítélésben részesül, akkor már csak egy lépés az, hogy az ő hibája, ha megtámadják az utcán.

Egy látványos dekoltázs, és „viselőjének” intelligenciája és szakmai képességei között nincs egyenes, vagy fordított arányosság.

Öltözet és szakmai érték, egymástól független dolgok. Ha valami kiolvasható, az esetleg a kreatív gondolkodás egy érdekes összeállítás esetén.

Ki mondta, hogy professzionálisnak lenni, csak öltönyben meg kiskosztümben lehet?!

Egy értelmes, felnőtt embertől elvárható az ápoltság, de mindenki megérdemli a szabad önkifejezés ezen módjához való jogot.

Ha a státusz, és a státusz szimbólumok helyett a valódi értékre helyezzük a hangsúlyt, akkor az előítéleteinket is el tudjuk majd engedni.

Örülök, hogy az informatikai szakma keresettségével együtt, legalább e szektor dolgozóival szemben csökkentek az elvárások, remélem, hogy a trend előbb-utóbb eléri az olyan közegeket is, mint például a bank szakma.

Utópisztikusnak tűnik, de nézzük úgy, hogy pár tíz évvel ezelőtt még a jelenlegi „lazaság” is elképzelhetetlennek tűnt. Szüleink és nagyszüleink munkahelyeiken általában még kötelezően egyenruhát viseltek, nekünk már van „farmer péntekünk”. J


Blogok
Információk, érdekességek
a munka világából
Hasznos
Dokumentumok
Letölthető önéletrajzminták,
hasznos dokumentumok
Kérdése van?
Tegye fel!
Tapasztalt szakértőink válaszolnak.


Általános jelentkezés