Több száz állás

országszerte

Álláslehetőség itthon és országhatárainkon túl is!
Szellemi vagy fizikai munka álljon Önhöz közelebb, nálunk megtalálja az ideális pozíciót!
Diákmunka keretein belül is elkezdheti a karrierépítést.

Tranzakcióanalízis röviden

Április óta egy képzésre járok, üzleti coachingot tanulok. Mivel szakmám szerint is emberekkel foglalkozom, így sok téma ismerős már akkor, amikor a képző szakemberek először beszélnek róla, mégis minden alkalommal van valami, ami különösen megragad.

Ez múlt héten a coaching pszichológiai eszközei közül a tranzakcióanalízis volt. Ez a lélektani irány különböző „én-állapotokat” definiál:
 
szülői (kritikus és gondoskodó)
felnőtt
gyermeki (lázadó, alkalmazkodó és szabad)
 
Egyszerű és logikus az elv, engem az ilyenekkel lehet megvenni. 
 
Igazán konstruktív beszélgetéseket felnőtt állapotunkban tudunk folytatni, ez az az „én”, amelyik nem ítélkezik, tényekre épít, kérdez és megoldást keres. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk játszmákat folytatni az élet számos területén. Ezekben a játszmákban olykor a kritikus szülő, máskor a lázadó gyermek szerepébe bújunk bele. Számos külső és belső konfliktusunkat pedig ezek a játszmák okozzák.
 
Feszültek vagyunk, mert még 30 évesen is gyerekként kezelnek a szüleink, vagy ők feszültek, mert mi próbáljuk őket túlzott gondoskodásunkkal a gyermeki szerepbe kényszeríteni. Feszültek vagyunk akkor is, amikor a főnökünk folyamatosan kritizál, vagy amikor nem von be bennünket a minket érintő kérdésekbe.
 
A megoldás egyszerűen hangzik, de nagyon nehéz megvalósítani. Játszmát kell törnünk. Akkor kell igazán építő, nyílt és őszinte beszélgetéseket kezdeményeznünk, amikor a legkevésbé tűnnek megfelelőnek a körülmények. Sajnos ezt azonban ritkán tesszük meg. Féltjük a kapcsolatot, vagy éppen a munkahelyünket, és végül mégis elveszítjük őket, ha nem vagyunk képesek a felnőtt kommunikáció szintjére lépni.
 
HR szakemberként a tranzakcióanalízis megismerése előtt is sokszor javasoltam vezetőtársaimnak, hogy ha felelősségteljes kollégákat szeretnének látni, akkor meg kell tanulniuk felnőttként kezelni őket. Sokszor éreztem úgy, hogy a csapatok és egyének valóban durcás kisgyerekekként kezdenek el viselkedni, ha nincs elég információjuk vagy befolyásuk az őket érintő döntések kapcsán. Mégis nehéz megtörni ezeket a játszmákat, mert egy-egy rossz viselkedési példa, egy-egy sikertelen változtatási kísérlet egyre erősíti a problémát.
 
Én mégis hiszem, hogy ez az az út, amin el lehet, el kell indulni, és mindenki számára lesz egy metszet, ahol megtalálja a közös hangot az édesanyjával, gyerekével, főnökével, a kekec szomszéddal, a morcos pincérrel, vagy a mogorva ellenőrrel.
 
Kísérletezzünk! Nézzük meg, hogy hogy reagál a másik, ha a megszokott játszmájából kizökkentjük. Ha nem mi leszünk a 100. kritikus vendég a zsúfolt étteremben, hanem az első, aki valódi érdeklődést, megértést mutat.
 
Ismerjük fel a saját játszmáinkat. Hogy mit váltunk ki velük, és mit tehetünk ellenük.
 
Egy élhetőbb világ talán közelebb van, mint gondolnánk.
 

Blogok
Információk, érdekességek
a munka világából
Hasznos
Dokumentumok
Letölthető önéletrajzminták,
hasznos dokumentumok
Kérdése van?
Tegye fel!
Tapasztalt szakértőink válaszolnak.


Általános jelentkezés