Több száz állás

országszerte

Álláslehetőség itthon és országhatárainkon túl is!
Szellemi vagy fizikai munka álljon Önhöz közelebb, nálunk megtalálja az ideális pozíciót!
Diákmunka keretein belül is elkezdheti a karrierépítést.

Le a generációs sztereotípiákkal - Első rész

„Y”-osok, a „Z”-sek, meg a „babyboomerek”.

Amikor úgy bő 5 évvel ezelőtt először láttam az „Y” generáció egyedi tulajdonságairól egy előadást, még egész érdekesnek tűnt a téma. Egy kedves barátom, aki akkor gyakornokként dolgozott mellettem is jelen volt, és már akkor sértőnek tartotta a sok általánosítást, és lázadt a beskatulyázó összefoglaló ellen.

Annyira külön világként írta le az akkori prezentáció az „Y”-osokat, hogy évekbe került, míg rájöttem, hogy én is az vagyok, legalábbis születési dátumom szerint biztosan.

Ma már a csapból is ez a téma folyik, és míg az állítólagos cél a különböző korosztályok közelebb hozása, a megértés elősegítése, addig azt látom, hogy minden ilyen értekezés csak tovább mélyíti a feszültséget.

A sztereotípiák előítéleteket szülnek, és ha eddig nem lett volna elég belőlük, most már vannak az „Y”-osok, a „Z”-sek, meg a „babyboomerek”.

Több olyan eseményen voltam, ahol 50-60 év körüli pszichológus hölgyek próbáltak használati utasítást adni a fiatalabbakhoz, miközben folyamatosan ott volt a levegőben, és a megfogalmazásokban is, hogy ez az új szemlélet egy probléma, amit kezelni kell, ezt sajnos nem lehet megúszni. („Nagy sóhaj”)

És mi is volt az indok? Hát hogy az „Y” generáció olyan dolgokra vágyik, mint hogy értékteremtő és értelmes munka, rugalmas munkavégzés, sőt Magánélet! Meg nem tisztelik az autoritást, megkérdőjelezik a vezetési modelleket és a hatalom alapú döntési rendszereket.

Falakat töltöttek meg az eltéréseket tárgyaló táblázatok, és füstöltek a fejek, miközben azon pörgött mindenki, hogy „na ezzel most akkor mit kezdjen a vezetés meg a HR, főleg a HR”.

Mivel az elmúlt években már HR vezetőként dolgoztam, így az is előfordult, hogy épp egy nagyjából velem egyidős hölgy oktatott ki arról, hogy mire van szüksége az ő korosztályának. A szakmám a jelek szerint sokat öregített az arcomon. :)

Mindezen tapasztalatok miatt telítődtem, és elkezdtem más szemszögből nézni a kérdést.

Hiszem, hogy emberi igények, és emberi vágyak léteznek, és azokat nem befolyásolja a kor. Alátámasztja ezt az a tény is, hogy egyre több 40 feletti ismerősöm választ a generációs standardoktól eltérő életmódot. Egyre többen dobják vissza hatalmi pozíciójukat annak érdekében, hogy például bepótolják azt az időt, amit nem töltöttek gyermekeikkel akkor, amikor azok még kicsik voltak.

Közben hallottam egy olyan szlogent is, ami szerintem sokkal jobban leírja a valóságot, bár még mindig kor-sztereotípiákat éltet. Így hangzott: „a lelke mélyén mindenki ipszilonos”.

Ha a szüleimre, vagy akár a nagyszüleimre gondolok, nem hiszem, hogy ők másként működnének mint én. 

 

Folytatás egy hét múlva!


Blogok
Információk, érdekességek
a munka világából
Hasznos
Dokumentumok
Letölthető önéletrajzminták,
hasznos dokumentumok
Kérdése van?
Tegye fel!
Tapasztalt szakértőink válaszolnak.


Általános jelentkezés