Több száz állás

országszerte

Álláslehetőség itthon és országhatárainkon túl is!
Szellemi vagy fizikai munka álljon Önhöz közelebb, nálunk megtalálja az ideális pozíciót!
Diákmunka keretein belül is elkezdheti a karrierépítést.

Iskola után munkahelyet találni?

A Sárgaköves Út csak az iskola végéig vezet minket, azon járva én is borzasztó magabiztosságra tettem szert, komplett jövőképem volt, tudtam mit akarok. Nem sok idő kellett és a nagybetűs élet letörte a szarvam…

Frissen, az iskolapadból felállva szilárd meggyőződésem volt, ha egyelőre nem is az egész világ, de viszonylag nagy szeglete az enyém. Önbizalommal telve kezdtem el felvenni a kapcsolatot olyan cégekkel, amik végzettségemhez köthetően szóba jöhettek, jelen esetben angol nyelvű idegenvezetői állást kerestem. Tökéletes pályának tűnt a Balaton északi partján, elméletben az is volt, a gyakorlat azonban mást mutatott.

Hogy a legérzékletesebb és blogot tűrő kifejezést használjam, földbe döngölő tapasztalataim lettek, amik nem csak kinyitották a szemem, de egyből utána arra is ösztönöztek, hogy jó erősen összeszorítsam a fogaim és más állások után nézzek. Egyre kevesebbel és kevesebbel is beértem volna, csak dolgozhassak. Végül hat hónappal az iskola befejezése után, hat hónapra szóló szerződést szorongatva, egy gyárban találtam magam, minimálbért kerestem és havi egy szabad hétvégém volt.

Tudatos döntés volt, fél év alatt csak arra összpontosítottam, hogy a fizetésemből minél többet félrerakjak. Elkezdtem kiépíteni a budapesti kapcsolatokat, mert arra számítottam, hogy a fővárosban sokkal több esélyem lesz a szakmámban elhelyezkedni. A gyárban nagyon sokat tanultam, azon túl, hogy másodpercek alatt tudtam összecsavarozni egy rádió előlapot… Például megfigyelhettem, hogyan alakítja az emberi kapcsolatokat egy-egy történés, kiből, hogyan és miért válik vezető, hogyan állnak negyvenes és még idősebb nők egy vagy több huszonéveshez.

Az utolsó munkanapom után 3 héttel már Budapesten voltam és egy hónapom volt munkát találni, addig tartottak ki a megtakarításaim. Az idegenvezetői pályát itt is hamar el kellett vetnem, tapasztalat és szakmai kapcsolatok nélkül esélytelen voltam, így a gazdasági válság kirobbanása előtt reklamációs ügyintézőként, adminisztrátorként tudtam elhelyezkedni egy irodában.

Nagyon boldog voltam, hogy protekció nélkül sikerült állást találnom, az önmagam számára megadott időkereten belül. Igyekeztem, jól dolgoztam, kiemelkedő teljesítményem volt. Ennek köszönhetően a gazdasági válság betörése után is meg tudtam tartani a pozícióm és más, régebb óta ott dolgozó ám nem olyan hatékony kollégáktól vált meg a cég. Mindenki számára világos volt, hogy hova vezetnek a leépítések, így mikor lehetőségem nyílt Németországba költözni, egy kis gondolkodás után felmondtam, és egy hónapon belül már egy gyönyörű német kisvárosban jártam nyelvórákra. Sajnos vagy sem – ezt még a mai napig nem tudom eldönteni – a honvágy győzött és egy év után újra a lehetetlenségek dunántúli kis falujában találtam magam. A terv hasonló volt, mint először, félretenni és Budapestre költözni.

Sikerülni fog a terv? Egy hét múlva kiderül!


Blogok
Információk, érdekességek
a munka világából
Hasznos
Dokumentumok
Letölthető önéletrajzminták,
hasznos dokumentumok
Kérdése van?
Tegye fel!
Tapasztalt szakértőink válaszolnak.


Általános jelentkezés