Több száz állás

országszerte

Álláslehetőség itthon és országhatárainkon túl is!
Szellemi vagy fizikai munka álljon Önhöz közelebb, nálunk megtalálja az ideális pozíciót!
Diákmunka keretein belül is elkezdheti a karrierépítést.

Hogyan váltam boldogabb emberré azáltal, hogy szakmai szünetet tartottam

2014-ben nehéz döntést hoztam. Ugyan épphogy elértem azt a célt, amiért keményen dolgoztam a karrierem kezdete óta, mégis hamar be kellett látnom, hogy nem lelem benne örömömet. Úgy éreztem, hogy elakadtam, hosszú idő óta először, nem lebegett előttem egy jól körülhatárolható perspektíva, ami addig mindig hajtott előre.

Akkor még itthon a „sabbatical” sokak számára valami távoli és idegen dolognak számított, mégis belevágtam. Nem volt könnyű, sokak unszolása kellett hozzá. Miután felmondtam a korábbi helyemen, küzdenem kellett magammal, hogy ne keressek újat, ne böngésszem az álláshirdetéseket, de tudtam, hogy ha hagyom magam elragadni, akkor a felgyűlt kérdéseket tovább görgetem magam előtt, és én megoldásra vágytam még azelőtt, hogy betölteném a mágikus harmincadikat.

Meg kellett tanulnom úgy tervezni a magánéletemet, ahogy azt addig a karrieremmel tettem, és talán nem is a tervezés volt a nehéz, hanem az, hogy helyre kerüljenek a prioritások.

Meggyászoltam mindazt, ami áldozatul esett hat év feszített munkahelyi tempójának, és megfogadtam, hogy megelőzöm a további veszteségeket.

Azt is megfogalmaztam, hogy mik voltak azok a dolgok, amik boldogtalanná tettek, és módszeresen építettem fel egy vidámabb jövőképet.

Ezt az időszakot leginkább nyári fesztiválokon töltöttem, tehát ne gondoljátok, hogy egy sötét szoba magányában folyt volna az újratervezés. Nekem az a környezet segített, amiben korábban is mindig jól éreztem magam.

A fél éves karrierszünet egy nagyszabású utazással zárult, de bevallom az inkább egyfajta jutalom volt magamnak. A távol töltött idő természetesen segített a gondolataim letisztulásában, de már nem változtatott igazán a korábban megfogalmazott irányokon. Tudtam, hogy mikben leszek hajlandó kompromisszumra, és mikben nem, ha újra döntésekre kényszerülök.

2015 tehát sok változást hozott, de erről majd egy következő bejegyzésben írok. Annyit elárulok előljáróban, hogy azóta is nap mint nap tanulok valamit, és remélem, hogy a tapasztalataim neked is segítenek majd, ha hasonló helyzetbe kerülsz.


Blogok
Információk, érdekességek
a munka világából
Hasznos
Dokumentumok
Letölthető önéletrajzminták,
hasznos dokumentumok
Kérdése van?
Tegye fel!
Tapasztalt szakértőink válaszolnak.


Általános jelentkezés