Több száz állás

országszerte

Álláslehetőség itthon és országhatárainkon túl is!
Szellemi vagy fizikai munka álljon Önhöz közelebb, nálunk megtalálja az ideális pozíciót!
Diákmunka keretein belül is elkezdheti a karrierépítést.

Diákmunka szülői szemmel

A diákmunka fontos tényező lehet egy diák életében, hiszen nemcsak arra tanítja őt, hogy hogyan álljon helyt a munka világában, hanem a felnőtté válás folyamatában is jelentős szerepet tölthet be. A diák megtanulja az iskolapadon kívül is teljesíteni a rá bízott feladatokat, felelősséget vállalni az elvégzett munkáért és nem utolsó sorban, ha olyan jellegű munkát vállal, ami kapcsolódik az érdeklődési köréhez, iskolai tanulmányaikhoz - szakmai felkészültséget és lépcsőt adhat számára a későbbiekben a tényleges munkavállaláshoz.

Szülői támogatás

Fontos, hogy példamutatással és szóbeli támogatással ösztönözzük gyermekünket arra, hogy munkát vállaljon akár nyáron vagy az iskolaidő alatt, hiszen a tanulmányok melletti zsebpénz kiegészítés nem az elsődleges pozitív eredménye a diákmunkának. Szakmai gyakorlatot, ezáltal előnyt szerezhet a többi munkavállalóval, illetve a friss diplomás pályakezdővel szemben. Ugyanakkor a diákmunkát vállalt tanuló nem veszti el pályakezdő státuszát sem, ami szintén előny a kiválasztásnál.

Érdeklődési körök felkutatása munkával

Tizenévesen és az iskolapadban ülve nem mindenki tudja még a választ a nagy kérdésre, a ”mi leszek, ha nagy leszek”-re, a tendencia az, hogy az általános gimnáziumban tanulók többsége 18 évesen se tudja megmondani, hogy mihez van tehetsége, illetve mi az a munka, amiben el tudja magát képzelni a jövőben. Az már kiderül, hogy reál vagy humán terület az, amiben jobban teljesít, de valakinek még ez sem tiszta.

A diákmunka ebben is segítségére lehet a diáknak, hiszen egy pénztárosi vagy árufeltöltői munka teljesen más, mint egy vízimentő vagy ügyfélszolgálatos – másfajta beállítottság, attitűd és tulajdonság szükséges ezen feladatok elvégzéséhez. Ahogy a tantárgyak sok esetben segítenek ráeszmélni az adott területre vonatkozó érdeklődésre, úgy a munkával is hasonló élményt, eredményt szerezhet a diák.

Gyakornokokból munkavállaló

A munkáltatók szeretnek kiképezni gyakornokokból, diákmunkásokból munkavállalókat, ők jelenthetik a legfrissebb szakmai erőforrást a cég életében. Vidéken is és a fővárosunkban is számos lehetőség van szakmai gyakorlatot szerezni, például marketing asszisztensként, balatoni vízimentőként, vagy környezetmérnökként.

Biztonságban a gyerek

Manapság számos diákmunka lehetőség van az interneten, de figyelniük kell a részletekre is, hiszen akadnak cégek, akik nem fizetik ki a tapasztalatlan diákokat. Biztonságosabb megoldás lehet, ha egy profi szövetkezetre bízzuk gyermekünk munkavállalását, akik garantálják a gyermek bejelentését, fizetését és minden adminisztrációs munkát kézben tartanak.


Blogok
Információk, érdekességek
a munka világából
Hasznos
Dokumentumok
Letölthető önéletrajzminták,
hasznos dokumentumok
Kérdése van?
Tegye fel!
Tapasztalt szakértőink válaszolnak.


Általános jelentkezés