Több száz állás

országszerte

Álláslehetőség itthon és országhatárainkon túl is!
Szellemi vagy fizikai munka álljon Önhöz közelebb, nálunk megtalálja az ideális pozíciót!
Diákmunka keretein belül is elkezdheti a karrierépítést.

2015., a változások éve

Egy előző bejegyzésemben megígértem, hogy folytatom –remélhetőleg tanulságos- történetemet.

Mikor tervezett karrierszünetem a végéhez közeledett, ázsiai utazásunk utolsó állomásán, belevetettem magam az álláskeresésbe. Az időzítés nem volt optimális (december), de februárra így is elnyertem azt a munkakört, amit a megpályázott hazai lehetőségek közül legkiemelkedőbbnek éreztem.

 

Szikrázó szemekkel és rengeteg energiával mentem minden interjúra, nem volt kétségem, hogy nekem az a pozíció kell. Az állásról bennem kialakult kép megtestesített mindent, amire vágytam.

Ugyan tisztában voltam vele, hogy a külső kép számos esetben lehet félrevezető, mégis kellett pár hét, hogy elkezdjem elfogadni, hogy mégsem találtam meg azt, amit kerestem. Olyan dolgokban láttam, hogy nagyon kicsi a változás esélye, amelyekről korábban megfogadtam, hogy nem képezhetik megalkuvás tárgyát.

A következő hónapokban azt kezdtem el megtanulni, hogy ez nem baj. Nem szégyen egy rossz választás, és minden tapasztalattal közelebb kerülünk ahhoz, ami nekünk való.

Bevallom, hogy az imént leírt sort még sokszor tudatosítanom kell magamban nekem is. Miután véget ért a csalódásba fordult munkakör, még a barátaimnak is kissé félve mondtam el, hogy újra váltok. Sokszor hallgattam, hogy a „job-hopper” a munka világának legértéktelenebb szereplője, de legalább ennyiszer fogalmaztam meg azt is, hogy ezzel mennyire nem értek egyet (erről írok is egy cikket, hogy kifejtsem a véleményem részletesen).

Egy rövid időre megtapasztaltam a startupok olykor illékony világát, és bár vágytam a stabilitást, úgy döntöttem, hogy nem esek kétségbe. Minden időmet a fejlődésnek szenteltem a következő hónapokban. Jelen voltam minden olyan meetupon, konferencián és egyéb eseményen, ami érdekes és ingyenes volt. A tapasztalataimnak és általánosságban nyitott személyiségemnek köszönhetően számos kapcsolatot építettem, és egyre jobban kezdett kialakulni a friss szakmai szemléletem.

Bekapcsolódtam egy jótékony kezdeményezésbe, és önkéntesként más projektekbe is belekóstoltam.

Miközben harcoltam a bennem rendszeresen felbukkanó bizonytalansággal, hogy „mi lett volna, ha inkább”, egyre több olyan visszajelzést kaptam, hogy sokan irigyelik az életet, amit élek. Ők is szerettek volna több időt szánni az önmegvalósítás munkán kívüli módjaira, de valahogy nem tették. Ahogy én sem tettem sok éven keresztül. A szakmai karrier iránti ambícióim minden mást háttérbe szorítottak.

Újabb dolgot tanultam meg magamról: nekem fontos, hogy a munkámon kívül más szakmai tevékenységekre is legyen időm, miközben ezek nem a magánéletem kárára mennek.

Most heti négy napban dolgozom egy informatikai cég munkavállalói stratégiáján, a maradék egy napot pedig próbálom olyan dolgokra szánni, amik megmozgatnak, motiválnak, megihletnek.

Most így próbálom elkerülni, hogy újra úgy érezzem, hogy kiégtem, hogy önmagam árnyékává váljak.

Nincs rá biztosíték, hogy ez mindig működni fog. Lehet, hogy idővel újra nagyobb felelősségre vágyom majd, nagyobb pörgésre vagy éppen egy saját vegetáriánus kifőzdére a Balaton partján, de az a fontos, hogy már tudom, hogy ez nem baj. Változom, mindannyian változunk, a kérdés csupán az, hogy merjük-e az életünket a belső igényeinknek megfelelően alakítani.


Blogok
Információk, érdekességek
a munka világából
Hasznos
Dokumentumok
Letölthető önéletrajzminták,
hasznos dokumentumok
Kérdése van?
Tegye fel!
Tapasztalt szakértőink válaszolnak.


Általános jelentkezés