Több száz állás

országszerte

Álláslehetőség itthon és országhatárainkon túl is!
Szellemi vagy fizikai munka álljon Önhöz közelebb, nálunk megtalálja az ideális pozíciót!
Diákmunka keretein belül is elkezdheti a karrierépítést.
 • Diákmunka szülői szemmel

  2017. május 4. / Bogdán Katalin

  A diákmunka fontos tényező lehet egy diák életében, hiszen nemcsak arra tanítja őt, hogy hogyan álljon helyt a munka világában, hanem a felnőtté válás folyamatában is jelentős szerepet tölthet be. A diák megtanulja az iskolapadon kívül is teljesíteni a rá bízott feladatokat, felelősséget vállalni az elvégzett munkáért és nem utolsó sorban, ha olyan jellegű munkát vállal, ami kapcsolódik az érdeklődési köréhez, iskolai tanulmányaikhoz - szakmai felkészültséget és lépcsőt adhat számára a későbbiekben a tényleges munkavállaláshoz. tovább »

 • Kezdőnek lenni nem bűn

  2016. december 13. / Jakus Viven

  Sokszor kitértem már rá, hogy mennyire károsnak érzem a sztereotipizálást. Most friss élményeim alapján a következmények közül azt emelném ki, hogy a fiatal generációra aggatott negatív jelzők milyen hatásokat váltanak ki tapasztaltabb munkatársaikból, és így milyen további negatív következményekhez vezetnek. tovább »

 • Kismamák a munka világában 2.

  2016. október 19. / Jakus Viven

  Folytatódik múlt heti cikkünk, nézzük meg más szempontokból is a kismamákat, sőt kispapákat is érintő problémát! tovább »

 • Kismamák a munka világában 1.

  2016. október 14. / Jakus Viven

  Félek, hogy sokan vannak, akik szerették a munkájukat, és nagyon keményen dolgoztak a karrierjük építésén, minden százaléknyi béremelésért komoly teljesítményt tettek le az asztalra, de gyermekük mellett nem folytathatják ott, ahol abbahagyták. Butábbak lettek? Lustábbak? tovább »

 • Le a generációs sztereotípiákkal - Második rész

  2016. szeptember 30. / Jakus Viven

  Több olyan eseményen voltam, ahol 50-60 év körüli pszichológus hölgyek próbáltak használati utasítást adni a fiatalabbakhoz, miközben folyamatosan ott volt a levegőben, és a megfogalmazásokban is, hogy ez az új szemlélet egy probléma, amit kezelni kell, ezt sajnos nem lehet megúszni. tovább »

 • Le a generációs sztereotípiákkal - Első rész

  2016. szeptember 21. / Jakus Viven

  Több olyan eseményen voltam, ahol 50-60 év körüli pszichológus hölgyek próbáltak használati utasítást adni a fiatalabbakhoz, miközben folyamatosan ott volt a levegőben, és a megfogalmazásokban is, hogy ez az új szemlélet egy probléma, amit kezelni kell, ezt sajnos nem lehet megúszni.  tovább »

 • Érezd jól magad az irodában (is)

  2016. szeptember 6. / Salamon Éva

  Mutatunk pár ötletet, amit megvalósíthatsz és amitől biztosan jobban érzed magad... tovább »

 • Viselj, amit akarsz, a munkahelyeden!

  2016. augusztus 9. / Jakus Viven

  Utópisztikusnak tűnik, de nézzük úgy, hogy pár tíz évvel ezelőtt még a jelenlegi „lazaság” is elképzelhetetlennek tűnt. Szüleink és nagyszüleink munkahelyeiken általában még kötelezően egyenruhát viseltek, nekünk már van „farmer péntekünk”.  tovább »

 • „Ne ülj otthon emelt fővel!”

  2016. július 26. / Jakus Viven

  Ennek az írásnak a címét az egyik kedvenc Amorf Ördögök dalomból loptam, a témáját pedig egy barátom helyzetén való tűnődés ihlette.
   tovább »

 • „Ikigai” – az ok, amiért felkelsz reggelente

  2016. július 11. / Jakus Viven

  Japában általában, de Okinawán különösen magas az átlagéletkor, illetve sokkal magasabb az aktívan töltött időskori évek száma is. De miért? tovább »

 • Küldd át a szívídet!

  2016. június 21. / Molnár Tímea

   tovább »

 • Iskola után munkahelyet találni?

  2016. június 7. / molnar.timea

   tovább »

 • Tranzakcióanalízis röviden

  2016. május 31. / Jakus Viven

   tovább »

 • A pénz nem boldogít

  2016. május 17. / Jakus Viven

   tovább »

 • Alternatív könyvajánló: Szemléletváltás, a siker új pszichológiája

  2016. május 2. / Jakus Viven

  A korábbiakban többször említettem, hogy a munkában és bevételben szegény, időben gazdag periódusokat sokszor töltöttem különböző szakmai jellegű eseményeken. tovább »

 • Gondolatok a lojalitásról

  2016. március 29. / Jakus Viven

  Nagyon fiatalon ismertem meg a „job-hopping” fogalmát.

  Amikor fejvadászként megkezdtem a pályafutásomat, talán ez volt az egyik első lecke. „Ha valaki az önéletrajza szerint gyakran váltott céget, akkor őt kellemetlen részletességgel kell kifaggatni minden váltásáról, mert azzal az emberrel valami baj van.” tovább »

 • 2015., a változások éve

  2016. március 22. / Jakus Vivien

  Egy előző bejegyzésemben megígértem, hogy folytatom –remélhetőleg tanulságos- történetemet.

  Mikor tervezett karrierszünetem a végéhez közeledett, ázsiai utazásunk utolsó állomásán, belevetettem magam az álláskeresésbe. Az időzítés nem volt optimális (december), de februárra így is elnyertem azt a munkakört, amit a megpályázott hazai lehetőségek közül legkiemelkedőbbnek éreztem.
   tovább »

 • Hogyan váltam boldogabb emberré azáltal, hogy szakmai szünetet tartottam

  2016. március 7. / Jakus Vivien

  2014-ben nehéz döntést hoztam. Ugyan épphogy elértem azt a célt, amiért keményen dolgoztam a karrierem kezdete óta, mégis hamar be kellett látnom, hogy nem lelem benne örömömet. Úgy éreztem, hogy elakadtam, hosszú idő óta először, nem lebegett előttem egy jól körülhatárolható perspektíva, ami addig mindig hajtott előre.
   tovább »

 • A legtutibb tipp álláskeresőknek

  2016. február 29. / Jakus Vivien

  Az elmúlt években számtalan cikk jelent meg azzal a céllal, hogy segítse az álláskeresést, állásinterjúzást. Feltételezem te is olvastál már hasonlókat, ha rákattintottál erre a címre.

  Azért gondolom, hogy mégis tudok újat mondani, mert az amit tanácsolni fogok, sokak szemében még forradalmi megközelítésnek tűnhet.

  Felejtsd el a tippeket, a sablonválaszokat, légy önmagad, ne akarj mindenáron megfelelni! Ne hagyd, hogy téged is bedaráljon az a hazugságra épülő gépezet, ami sokak munkahelyi és közvetve magánéleti elégedetlenségét okozza!
   tovább »

Blogok
Információk, érdekességek
a munka világából
Hasznos
Dokumentumok
Letölthető önéletrajzminták,
hasznos dokumentumok
Kérdése van?
Tegye fel!
Tapasztalt szakértőink válaszolnak.